Wie ben ik


Mr. C.W Langereis

Carien LangereisIk ben in 1990 afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht. Daarna heb ik bij twee verzekeringsmaatschappijen gewerkt op de letselschadeafdeling.

In augustus 1995 ben ik beëdigd als advocaat. Ik heb tot 2001 in Almelo bij een kantoor gewerkt. In 2001 ben ik gaan werken bij een middelgroot kantoor in Arnhem, waarna ik in 2004 samen met mrs. De Lange en Peeters een maatschap heb gevormd en in Zevenaar begonnen ben. In de tijd dat ik in Almelo als advocaat werkte heb ik via de Grotius Academie mij verder gespecialiseerd in het letselschaderecht.

Ik ben geruime tijd lid geweest van de specialistenvereniging LSA. Ik houd mij dus sinds 1991 met de behandeling van dit soort zaken bezig, waarbij ik de zaken van beide kanten heb bekeken. In de praktijk betekent dit dat ik veel te maken heb met het aansprakelijkheidsrecht en het verzekeringsrecht. Ik treed op voor slachtoffers van (verkeers-)ongevallen en misdrijven en heb dan ook veel te maken met (aansprakelijkheids-)verzekeraars. Ook sta ik steeds meer mensen bij die het slachtoffer zijn van een medische fout. Natuurlijk maak ik gebruik van de diensten van een onafhankelijk medisch adviseur, zodat mijn standpunten medisch onderbouwd zijn. Daarnaast help ik vaak slachtoffers van (seksueel-)geweld bij het verkrijgen van schadevergoeding en een straat- en contactverbod voor de dader van dit soort delicten.

Ik ben ook lid van de Stichting Langzs. Deze Stichting,een landelijk advocatennetwerk voor gewelds- en zedenslachtoffers, richt zich op de juridische bijstand aan slachtoffers van zedenmisdrijven. De stichting is daartoe in december 2007 opgericht en heeft onder andere als doel de positie van slachtoffers van gewelds- en zedenmisdrijven te versterken en aan publieksvoorlichting te doen. Bij de stichting zijn advocaten aangesloten die gespecialiseerd zijn in het verlenen van juridische bijstand aan slachtoffers van gewelds- en zedenmisdrijven. Alle deelnemende advocaten hebben specifieke kennis en ervaring op dit rechtsgebied, alsmede affiniteit met slachtoffers. Tenslotte houd ik mij ook nog bezig met strafzaken, sociaal zekerheid en algemene civiele zaken, waaronder hippisch recht.